8 port
2 msk smör
200 g zucchini, skalad och tärnad
1 dl vatten
4 msk sockerfritt äppelmos
2 msk erytritol
1 tsk malen kanel
½ tsk kardemumma
½ tsk mald ingefära
½ tsk muskot
¼ tsk salt
50 g pekannötter eller valnötter
1 tsk vaniljextrakt
Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt zucchinin och låt sjuda i några minuter.
Häll på vattnet och resten av ingredienserna. Låt sjuda i ytterligare 15–20 minuter på låg värme tills zucchinin har mjuknat och såsen har kokat ihop. Under tiden förbereder du smeten till crêpesen.
Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner nötter och vaniljextrakt.
Tips
Servera med en klick nyvispad grädde eller några skedar vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…