Zucchini-äpplen med pekannötter

Ingredienser

8 port

2 msk smör
200 g zucchini, skalad och tärnad
1 dl vatten
4 msk sockerfritt äppelmos
2 msk erytritol
1 tsk malen kanel
½ tsk kardemumma
½ tsk mald ingefära
½ tsk muskot
¼ tsk salt
50 g pekannötter eller valnötter
1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt zucchinin och låt sjuda i några minuter.

Häll på vattnet och resten av ingredienserna. Låt sjuda i ytterligare 15–20 minuter på låg värme tills zucchinin har mjuknat och såsen har kokat ihop. Under tiden förbereder du smeten till crêpesen.

Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner nötter och vaniljextrakt.

Tips
Servera med en klick nyvispad grädde eller några skedar vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.