4 portioner bulgur
200 g grillost
100 g mango
70 g ruccola
1 st rödlök
1 st avokado
1 st citron
1 msk honung
olja
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
2. Skala och hacka röd lök. Skär grillost i bitar.
3. Tvätta citronen och riv av skalet.
4. Kärna ur, skala och tärna avokado. Lägg i en skål. Pressa över hälften av citronen och blanda, det gör att avokadon inte blir mörk.
5. Stek grillosten i olja på medelhög värme tills de har fått stekyta.
6. Blanda olivolja, honung, citronzest och resten av citronen till en dressing.
7. Blanda alla ingredienser i en salladskål och häll över dressingen.
Tillbehör: serveras med tortillas.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng