Placeholder

Wienerstänger

Ingredienser

125 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Fyllning:
ca 0,75 dl hallonsylt

Garnering:
1 dl florsocker
0,75 msk vatten

Gör så här

1. Rör ihop rumsvarmt smör och socker lätt, tillsätt ägget och bakpulvret och vispa till en jämn smet. Rör sist i vetemjölet och blanda till en slät smet. Ställ degen i kylen 0,5 - 1 timme så blir degen lättare att rulla ut.

2. Dela degen i 3 delar och forma dem till en boll som du sedan rullar ut till smala rullar lika långa som bakplåten. Täck plåten med bakpapper och lägg längderna på plåten.

3. Gör en fördjupning i mitten av längderna och fyll dem med fast sylt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna några minuter, de får inte bli kalla innan du breder på glasyren.

4. Blanda florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyren över sylten. Låt sedan kakorna vila ca 10 minuter tills glasyren stelnat litet så att den inte rinner när du skär.

5. Skär upp längderna i sneda bitar med en vass kniv medan de fortfarande är litet varma. Låt kakorna kallna på plåten.

Ca 50 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.