125 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
ca 0,75 dl hallonsylt
Garnering:
1 dl florsocker
0,75 msk vatten
1. Rör ihop rumsvarmt smör och socker lätt, tillsätt ägget och bakpulvret och vispa till en jämn smet. Rör sist i vetemjölet och blanda till en slät smet. Ställ degen i kylen 0,5 - 1 timme så blir degen lättare att rulla ut.
2. Dela degen i 3 delar och forma dem till en boll som du sedan rullar ut till smala rullar lika långa som bakplåten. Täck plåten med bakpapper och lägg längderna på plåten.
3. Gör en fördjupning i mitten av längderna och fyll dem med fast sylt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna några minuter, de får inte bli kalla innan du breder på glasyren.
4. Blanda florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyren över sylten. Låt sedan kakorna vila ca 10 minuter tills glasyren stelnat litet så att den inte rinner när du skär.
5. Skär upp längderna i sneda bitar med en vass kniv medan de fortfarande är litet varma. Låt kakorna kallna på plåten.
Ca 50 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…