125 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
ca 0,75 dl hallonsylt
Garnering:
1 dl florsocker
0,75 msk vatten
1. Rör ihop rumsvarmt smör och socker lätt, tillsätt ägget och bakpulvret och vispa till en jämn smet. Rör sist i vetemjölet och blanda till en slät smet. Ställ degen i kylen 0,5 - 1 timme så blir degen lättare att rulla ut.
2. Dela degen i 3 delar och forma dem till en boll som du sedan rullar ut till smala rullar lika långa som bakplåten. Täck plåten med bakpapper och lägg längderna på plåten.
3. Gör en fördjupning i mitten av längderna och fyll dem med fast sylt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna några minuter, de får inte bli kalla innan du breder på glasyren.
4. Blanda florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyren över sylten. Låt sedan kakorna vila ca 10 minuter tills glasyren stelnat litet så att den inte rinner när du skär.
5. Skär upp längderna i sneda bitar med en vass kniv medan de fortfarande är litet varma. Låt kakorna kallna på plåten.
Ca 50 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng