whiskykyckling ★★★★★ 5 from 1 reviews Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

INGREDIENSER

Sås

1 msk kalvfond
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl whisky
2 msk lingonsylt
Kyckling

4 kycklingfiléer
salt, peppar
smör
4 msk riven parmesan

Gör så här

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 200 gr varmluft eller 225 gr vanlig ugnsvärme.
Ge kycklingen fin färg genom att steka dem på båda sidorna i hög värme i mycket smör. Salta och peppra. De ska bara få yta inte bli genomstekta.
Lägg i ugnsform.
Koka upp ingredienserna till såsen och häll sedan runt kycklingen. Toppa kycklingen med riven ost.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr