1 rulltårta med hallonsyltfyllning
Arrakssås:
4 äggulor
4 msk socker
5 dl vispgrädde
4 msk punsch, arrak
eller mörk rom
Fyllning:
25 g osaltat smör
125 g socker
250 g skållad mandel
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
1. Rör smör, vaniljsocker och socker fluffigt. Skala mandeln och riv den fint. Blanda mandeln med smör och socker och vispa till en luftig smet.
2. Skiva rulltårtan och klä en rund form med den, ungefär som en charlotte. Lägg skivorna tätt. Packa mandelsmeten däri och låt stå svalt till nästa dag, gärna i litet press.
3. Arrakssåsen ska göras precis före serveringen. Vispa äggulor och socker tills det är vitt och fluffigt. Vispa grädden ganska hårt. Blanda grädden och äggsmeten och smaksätt med punsch.
4. Lägg gärna upp puddingen på ett fat och garnera med hallon.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng