Placeholder

Waldersee-pudding

Ingredienser

1 rulltårta med hallonsyltfyllning

Arrakssås:
4 äggulor
4 msk socker
5 dl vispgrädde
4 msk punsch, arrak
eller mörk rom

Fyllning:
25 g osaltat smör
125 g socker
250 g skållad mandel
4 ägg
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Rör smör, vaniljsocker och socker fluffigt. Skala mandeln och riv den fint. Blanda mandeln med smör och socker och vispa till en luftig smet.

2. Skiva rulltårtan och klä en rund form med den, ungefär som en charlotte. Lägg skivorna tätt. Packa mandelsmeten däri och låt stå svalt till nästa dag, gärna i litet press.

3. Arrakssåsen ska göras precis före serveringen. Vispa äggulor och socker tills det är vitt och fluffigt. Vispa grädden ganska hårt. Blanda grädden och äggsmeten och smaksätt med punsch.

4. Lägg gärna upp puddingen på ett fat och garnera med hallon.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr