2 msk mald kryddnejlika, mald eller mortlad
1½ msk pomerans, mald
1 msk fänkålsfrön, hela eller mortlade
2 tsk anis, hel eller mald
2 tsk kardemumma, mald eller mortlad
Blanda kryddorna väl och förvara mörkt och svalt i en liten burk.
Vet du med dig att det dröjer till nästa jul innan kryddblandningen kommer till användning kan du stoppa burken i frysen så länge. Eller så gör du en extra stor sats och ger bort som present.
Tips!
Vörtkryddan kan med fördel användas för att smaksätta julbröd, LCHF-frallor eller fröknäcke.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…