2 msk mald kryddnejlika, mald eller mortlad
1½ msk pomerans, mald
1 msk fänkålsfrön, hela eller mortlade
2 tsk anis, hel eller mald
2 tsk kardemumma, mald eller mortlad
Blanda kryddorna väl och förvara mörkt och svalt i en liten burk.
Vet du med dig att det dröjer till nästa jul innan kryddblandningen kommer till användning kan du stoppa burken i frysen så länge. Eller så gör du en extra stor sats och ger bort som present.
Tips!
Vörtkryddan kan med fördel användas för att smaksätta julbröd, LCHF-frallor eller fröknäcke.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng