Vörtkrydda

Ingredienser

2 msk mald kryddnejlika, mald eller mortlad
1½ msk pomerans, mald
1 msk fänkålsfrön, hela eller mortlade
2 tsk anis, hel eller mald
2 tsk kardemumma, mald eller mortlad

Gör så här

Blanda kryddorna väl och förvara mörkt och svalt i en liten burk.

Vet du med dig att det dröjer till nästa jul innan kryddblandningen kommer till användning kan du stoppa burken i frysen så länge. Eller så gör du en extra stor sats och ger bort som present.

Tips!
Vörtkryddan kan med fördel användas för att smaksätta julbröd, LCHF-frallor eller fröknäcke.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.