Placeholder

Vitvinsbräserad brysselkål med grädde och senap

Ingredienser

1 nät brysselkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
1 dl grädde
1 tsk dijonsenap
1 tsk skånsk, söt senap
salt
peppar
smör eller olja till stekning

Gör så här

1. Ansa brysselkålen och dela i halvor. Finhacka lök och vitlök och fräs i litet smör tills den mjuknat men inte tagit färg.

2. Tillsätt brysselkålen och fräs en stund. Slå över det vita vinet och sänk värmen till medelhög. Låt vinet koka in i brysselkålen.

3. Slå på grädde och tillsätt senap. Rör om och sänk värmen ytterligare till låg temperatur. Smaka av med salt och svartpeppar, tillsätt ev litet socker eller honung om rätten har för stark syra.

4. Servera till köttfärs. eller kycklingrätter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.