Ingredienser
färskt bröd 1 stycken
smör 150 gram
hackad persilja 0.5 deciliter
pressade vitlöksklyftor 4 stycken
salt & peppar
brännvinsost 150 gram
parmesanost 100 gram
20 min Generell 6 port.
Skriv ut
Spara
Gilla (5) Inköpslista
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt 4 pressade vitlöksklyftor och hackad persilja. Salta & peppra efter smak.
2
Skär brödet i ett rutmönster, skär med ungefär 1.5 cm mellanrum. Skär inte hela vägen ned genom brödet, lämna 1-2 centimeter i botten.
3
Riv brännvinsosten och parmesanosten. Tryck ned osten i de skurna facken i brödet.
4
Fördela vitlökssmöret över hela brödet. Grädda i mitten av ugnen tills dess att osten smält och fått lite färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng