Placeholder

Vita kärleksmums med citron

Ingredienser

150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
2 msk citronsaft

Glasyr:
75 g smält smör
50 g vit choklad
2 msk citronsaft
0,5 tsk vaniljpulver
3,5 dl florsocker
kokos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker och citronsaft. Riv chokladen. Blanda den med vetemjöl och bakpulver och rör ned tillsammans med smält smör och mjölk till en jämn smet.

3. Häll den i en form med höga kanter, klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 30 minuter och låt kakan svalna.

4. Smält smöret till glasyren. Hacka chokladen fint och rör ut i det varma smöret. Låt blandningen svalna helt och vispa sedan ned citronsaft, vaniljpulver och florsocker.

5. Bred glasyren över kakan och toppa med kokos. Skär upp i bitar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.