150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
2 msk citronsaft
Glasyr:
75 g smält smör
50 g vit choklad
2 msk citronsaft
0,5 tsk vaniljpulver
3,5 dl florsocker
kokos
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker och citronsaft. Riv chokladen. Blanda den med vetemjöl och bakpulver och rör ned tillsammans med smält smör och mjölk till en jämn smet.
3. Häll den i en form med höga kanter, klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 30 minuter och låt kakan svalna.
4. Smält smöret till glasyren. Hacka chokladen fint och rör ut i det varma smöret. Låt blandningen svalna helt och vispa sedan ned citronsaft, vaniljpulver och florsocker.
5. Bred glasyren över kakan och toppa med kokos. Skär upp i bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…