Kladdkaksbotten:
150 g smör
2,75 dl socker
3 ägg
1 krm salt
2 tsk vanilijsocker
2 dl vetemjöl
Välj en av dessa toppingar:
1 dl jordgubbssylt
1 dl vaniljkräm
10 mosade jordgubbar
Garnering:
5 dl vispgrädde
valfritt antal jordgubbar
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, 23 - 24 cm.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 25 imnuter. Låt dem kallna i formen.
4. Lägg kladdkakan på ett tårtfat. Bred ut vald topping på kakan. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på kladdkakan.
5. Garnera med färska jordgubbar.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…