Till 4 Pers:
Pannacotta:
5dl Vispgrädde
2st Gelatinblad
0,5dl Strösocker
100g Vit choklad
1tsk Vaniljsocker
Marinerad Apelsin:
1dl Strösocker
2dl Vatten
1pkt Saffran
2st Apelsiner
Till pannacotta:
Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp grädde och socker. Blanda i vaniljsocker och choklad och rör tills det smält. Blanda i gelatinblad, rör tills de lösts upp. Häll upp i skålar och ställ kallt i minst tre timmar.
Marinerad apelsin:
Koka upp vatten och socker. Rör tills sockret smält. Blanda i saffran och låt sjuda någon minut. Ta bort från värmen.
Riv skal från en apelsin, blanda i sockerlagen. Skala och filea apelsinerna, lägg i en skål. Häll över sockerlagen. Låt med fördel stå i kylskåp minst tre timmar och lägg på pannacottan vid servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng