Vit Chokladpannacotta med saffransmarinerad apelsin

Ingredienser

Till 4 Pers:

Pannacotta:
5dl Vispgrädde
2st Gelatinblad
0,5dl Strösocker
100g Vit choklad
1tsk Vaniljsocker

Marinerad Apelsin:
1dl Strösocker
2dl Vatten
1pkt Saffran
2st Apelsiner

Gör så här

Till pannacotta:
Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp grädde och socker. Blanda i vaniljsocker och choklad och rör tills det smält. Blanda i gelatinblad, rör tills de lösts upp. Häll upp i skålar och ställ kallt i minst tre timmar.

Marinerad apelsin:
Koka upp vatten och socker. Rör tills sockret smält. Blanda i saffran och låt sjuda någon minut. Ta bort från värmen.
Riv skal från en apelsin, blanda i sockerlagen. Skala och filea apelsinerna, lägg i en skål. Häll över sockerlagen. Låt med fördel stå i kylskåp minst tre timmar och lägg på pannacottan vid servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr