5 dl grädde
Drygt 100g pistagenötssmör
1 dl socker
2,5 ark gelatin
1 vaniljstång (eller en nypa vaniljpulver)
Grön karamellfärg
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp grädde, socker, vaniljstång till första bubblan.
Ha i pistagenötssmöret och gelatinbladen.
Rör ordentligt och ha i några droppar karamellfärg.
Låt stå över natten i kylen.
Stavmixa lite sen vispa fluffigt.
Som tårtfyllning eller dessert tillsammans med vit chokladsås och färska hallon
Som tårtfyllning. Om dessert ta mindre gelatin! Servera i cocktailglas med minimal dekor (chokladspegel, hackad pistage, 1 bär?)
Täck eller fyll tårta, eller servera med limemarinerade jordgubbar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng