Sås:
1/2 dl mått hackad lök
2 msk smör
1/2 dl vatten
2 msk vinäger
1 msk worcestersås
2 msk japansk soja
1/2 dl citronsaft
2 msk flytande honung
1 msk riven färsk ingefära
salt, paprikapulver och chilipulver
Glaze:
2 vitlöksklyftor
1/2 dl citronsaft
1/2 dl olivolja
2 msk honung
chiliflakes
Låt lök, smör och vatten småputtra ihop i ca 20 min.
Blanda i resten av ingredienserna till såsen och koka upp.
Lägg ca 1.5-2 kilo tjocka revbenen i en ugnsform och fördela såsen över.
Ställ in i ugnen i ca 3 timmar på 175 grader. Håll koll på revbenen och lägg ev. över folie så att de inte bränns. Revbenen är klara när köttet släpper från benen.
Blanda ihop ingredienserna till glazen och pensla över revbenen och låt gå i ugnen ca 5-10 min på 250 grader.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk