Placeholder

Violas revbensspjäll

Ingredienser

Sås:
1/2 dl mått hackad lök
2 msk smör
1/2 dl vatten
2 msk vinäger
1 msk worcestersås
2 msk japansk soja
1/2 dl citronsaft
2 msk flytande honung
1 msk riven färsk ingefära
salt, paprikapulver och chilipulver

Glaze:
2 vitlöksklyftor
1/2 dl citronsaft
1/2 dl olivolja
2 msk honung
chiliflakes

Gör så här

Låt lök, smör och vatten småputtra ihop i ca 20 min.
Blanda i resten av ingredienserna till såsen och koka upp.
Lägg ca 1.5-2 kilo tjocka revbenen i en ugnsform och fördela såsen över.
Ställ in i ugnen i ca 3 timmar på 175 grader. Håll koll på revbenen och lägg ev. över folie så att de inte bränns. Revbenen är klara när köttet släpper från benen.
Blanda ihop ingredienserna till glazen och pensla över revbenen och låt gå i ugnen ca 5-10 min på 250 grader.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.