Placeholder

Vinskinka

Ingredienser

8 - 10 rätt tjocka skivor
bayonneskinka, ca 300 g
2 - 3 tomater
3 dl tjock grädde
3 - 4 msk chilisås
ca 0,5 dl torr sherry
eller vitt vin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 - 275 grader.

2. Bräck skinkan hastigt och lägg skivorna löst sammanvikta i en gratängform. Skär tomaterna i klyftor, stek dem lätt och lägg dem ovanpå skinkan.

3. Vispa upp grädden och blanda i chilisås och vin, litet i sänder. Bred gräddskummet över skinkan och sätt in formen i ugnen ca 20 minuter eller tills ytan är fint gyllenbrun.

4. I stället för tomater kan an ta avrunna sparrisknoppar, färska lättbrynta champinjoner eller paprikastrimlor.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr