8 - 10 rätt tjocka skivor
bayonneskinka, ca 300 g
2 - 3 tomater
3 dl tjock grädde
3 - 4 msk chilisås
ca 0,5 dl torr sherry
eller vitt vin
1. Sätt ugnen på 250 - 275 grader.
2. Bräck skinkan hastigt och lägg skivorna löst sammanvikta i en gratängform. Skär tomaterna i klyftor, stek dem lätt och lägg dem ovanpå skinkan.
3. Vispa upp grädden och blanda i chilisås och vin, litet i sänder. Bred gräddskummet över skinkan och sätt in formen i ugnen ca 20 minuter eller tills ytan är fint gyllenbrun.
4. I stället för tomater kan an ta avrunna sparrisknoppar, färska lättbrynta champinjoner eller paprikastrimlor.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng