1 l röda vinbär
5 dl vatten
1,5 dl socker
1,5 msk potatismjöl
1 dl vatten
1. Rensa och skölj bären. Lägg dem i en kastrull och tillsätt 5 dl vatten. Låt koka under lock ca 5 minuter.
2. Häll upp den nykokta bärmassan att självrinna i en sil. Häll tillbaka saften i den rengjorda kastrullen. Koka upp och tillsätt sockret. Rör om tills det är upplöst.
3. Blanda potatismjöl och 1 dl vatten till en redning och häll ned den i saften under omrörning. Låt sjuda upp och ta därefter kastrullen från värmen.
4. Servera soppan kall med en klick lättvispad grädde.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…