Vildsvins biffar – 6 personer

Ingredienser

1 kg Vildsvinsfärs
0,5 dl Ströbröd
1,5 dl Vispgrädde
1 Ägg
1 msk Kinesisk soya
2 msk Kalvfond
2 msk torkad Timjan
Svartpeppar
1 gul Lök
1-2 Vitlöksklyftor

Gör så här

1) Blanda ströbröd med grädde, ägg, soya, kalvfond, timjan och svartpeppar i en bunke.

2) Låt svälla i ca 5 minuter.

3) Skala och riv vitlök och lök. Häll i bunken med ströbröd.

4) Blanda ströbrödblandningen och färsen till en jämn smet.

5) Forma jämnstora biffar med händerna.

6) Stek biffarna på medelvärme i smör.

7) Lägg i en ugnsform.

Sås:
1) Häll lika delar vispgrädde och creme fraiche ( ca: 2½ dl av varje ) i stekpannan och vispa ur steksmakerna.

2) Smaksätt med kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt.

3) Koka ihop, smaka av och häll över biffarna.

4) Laga biffarna färdiga tillsammans med såsen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Servera biffarna och sås med potatismos, sallad och lingonsylt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.