1 kg Vildsvinsfärs
0,5 dl Ströbröd
1,5 dl Vispgrädde
1 Ägg
1 msk Kinesisk soya
2 msk Kalvfond
2 msk torkad Timjan
Svartpeppar
1 gul Lök
1-2 Vitlöksklyftor
1) Blanda ströbröd med grädde, ägg, soya, kalvfond, timjan och svartpeppar i en bunke.
2) Låt svälla i ca 5 minuter.
3) Skala och riv vitlök och lök. Häll i bunken med ströbröd.
4) Blanda ströbrödblandningen och färsen till en jämn smet.
5) Forma jämnstora biffar med händerna.
6) Stek biffarna på medelvärme i smör.
7) Lägg i en ugnsform.
Sås:
1) Häll lika delar vispgrädde och creme fraiche ( ca: 2½ dl av varje ) i stekpannan och vispa ur steksmakerna.
2) Smaksätt med kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt.
3) Koka ihop, smaka av och häll över biffarna.
4) Laga biffarna färdiga tillsammans med såsen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Servera biffarna och sås med potatismos, sallad och lingonsylt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…