1 morot
200 g halloumi
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad gräslök
1 krm chiliflakes
1 ägg
Salt & peppar
1 msk potatismjöl
1 msk ströbröd
1. Börja med såsen genom att skölja gurkan och riv den på den grovaste sidan. Lägg i en sil och strö salt. Låt rinna av i 30 minuter. Pressa ur saften med handen.
2. Riv morot och halloumi grovt.
3. Pressa vitlöken.
4. Tillsätt ägg, potatismjöl, ströbröd, chiliflakes, gräslök och peppar & blanda. Forma sedan till biffar.
5. Stek på medelvärme ca 2 min på varje sida.
6. Rör i gurkan med yoghurt, pressad vitlök, oregano och olivolja.
Servera med ris eller potatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…