Vegetarisk thaigryta med kokosmjölk

Ingredienser

400 gram Quornbitar (eller två paket kikärtor)
2 burkat kokosmjölk
1 Squash
Halvt blomkålshuvud (litet)
1 purjolök
2 stora vitlöksklyftor
1 bit ingefära (ca en tummes storlek)
1 tsk röd currypasta
3 msk Jordnötssmör
1 msk kinesisk soja
1 msk Limesaft
1 tsk Gurkmeja
2 tsk curry
Torkad koriander
Salt
Torkad chili
Lite socker
Cashewnötter
Avokado
Olja att steka i

Gör så här

1. Stek quornbitarna (eller kikärtor) i en stor kastrull i rikligt med olja tills det får lite färg och yta.

2. Skär squash, purjolök och blomkål i ”bite-sized” bitar. Tillsätt i kastrullen.

3. Skiva vitlöken och tillsätt i grytan. Rör om och låt steka i några minuter.

4. Tillsätt kokosmjölken och lägg i den rivna ingefäran. Krydda grytan med soja, limesaft, jordnötssmör, röda currypastan och koriandern. Rör om tills allt blandats och jordnötssmöret löst upp sig i grytan.

5. Tillsätt lite socker för att balansera smakerna. Smaka av med salt och torkad chili för önskad hetta.

Servera med ris och toppa med krossade cashewnötter och avokado!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.