400 gram Quornbitar (eller två paket kikärtor)
2 burkat kokosmjölk
1 Squash
Halvt blomkålshuvud (litet)
1 purjolök
2 stora vitlöksklyftor
1 bit ingefära (ca en tummes storlek)
1 tsk röd currypasta
3 msk Jordnötssmör
1 msk kinesisk soja
1 msk Limesaft
1 tsk Gurkmeja
2 tsk curry
Torkad koriander
Salt
Torkad chili
Lite socker
Cashewnötter
Avokado
Olja att steka i
1. Stek quornbitarna (eller kikärtor) i en stor kastrull i rikligt med olja tills det får lite färg och yta.
2. Skär squash, purjolök och blomkål i ”bite-sized” bitar. Tillsätt i kastrullen.
3. Skiva vitlöken och tillsätt i grytan. Rör om och låt steka i några minuter.
4. Tillsätt kokosmjölken och lägg i den rivna ingefäran. Krydda grytan med soja, limesaft, jordnötssmör, röda currypastan och koriandern. Rör om tills allt blandats och jordnötssmöret löst upp sig i grytan.
5. Tillsätt lite socker för att balansera smakerna. Smaka av med salt och torkad chili för önskad hetta.
Servera med ris och toppa med krossade cashewnötter och avokado!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…