dl bruna linser
grönsaksbuljong (vatten + grönsaksfond)
1 purjolök
smör + olivolja till stekning
1 sats tacokrydda (enligt recept ovan)
1 burk (ca. 200 g) majs
1 burk (ca. 230 g) svarta bönor
4 tomater
1 orange paprika
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
1 ägg
150 g riven Västerbottensost
1 vitlöksklyfta
1 krm vitpeppar
några droppar Tabasco
Koka linseri buljongen 15-20 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
Ansa och strimla purjolöken, hacka tomater och paprika. Fräs purjolöken mjuk i en traktörpanna i en blandning av smör och olivolja. Blanda ner tacokryddan, majs och svarta bönor. Tillsätt tomater, paprika och den kokta avrunna quinoan. Häll över blandningen i en smord ugnsform.
Blanda crème fraiche, majonnäs, ägg, vitpeppar, riven ost och pressad vitlöksklyfta. Smaka av med tabasco. Bred krämen över grönsaksblandningen som ett täcke
Lägg in gratängen i mitten av ugnen och låt den stå så länge tills ostkrämen får en gyllenbrun färg, 20-30 minuter. Servera genast med tortillachips vid sidan om.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk