Placeholder

Vegetarisk tacogratäng:

Ingredienser

dl bruna linser
grönsaksbuljong (vatten + grönsaksfond)

1 purjolök
smör + olivolja till stekning
1 sats tacokrydda (enligt recept ovan)
1 burk (ca. 200 g) majs
1 burk (ca. 230 g) svarta bönor
4 tomater
1 orange paprika

2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
1 ägg
150 g riven Västerbottensost
1 vitlöksklyfta
1 krm vitpeppar
några droppar Tabasco

Gör så här

Koka linseri buljongen 15-20 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.

Ansa och strimla purjolöken, hacka tomater och paprika. Fräs purjolöken mjuk i en traktörpanna i en blandning av smör och olivolja. Blanda ner tacokryddan, majs och svarta bönor. Tillsätt tomater, paprika och den kokta avrunna quinoan. Häll över blandningen i en smord ugnsform.

Blanda crème fraiche, majonnäs, ägg, vitpeppar, riven ost och pressad vitlöksklyfta. Smaka av med tabasco. Bred krämen över grönsaksblandningen som ett täcke

Lägg in gratängen i mitten av ugnen och låt den stå så länge tills ostkrämen får en gyllenbrun färg, 20-30 minuter. Servera genast med tortillachips vid sidan om.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.