Vegetarisk lasagne med linser

Ingredienser

1-2 gula lökar
3 klyftor vitlök
300 g morötter
250 g keso
100 g belugalinser
350 g krossade tomater
1 squash
Olja
1 msk lantbuljong
Rökt paprika-krydda
Oregano
Salt
Peppar
50 g riven ost
Lasagneplattor

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med linserna. Fräs lite hackad lök och vitlök i en kastrull. Slå på några dl vatten och koka upp. Lägg i belugalinserna och låt koka i ca 20 minuter. Tillred under tiden resten av fyllningen.

Fräs hackad lök och vitlök i en gryta. Skala och riv morötterna och tärna squashen. Fräs de rivna morötterna en stund. Tillsätt squash och krossade tomater. Krydda med lantbuljong, oregano och rökt paprika och låt puttra i ca tio minuter. Vänd därefter ned keso och kokta, avrunna linser. Salta och peppra.

Varva fyllningen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Starta och avsluta med fyllningen. Strö riven ost över lasagnen och ställ sedan in den i ugnen, 225 grader i 20 minuter.

Servera med en sallad.

Tips: koka mer linser än receptet anger och frys in till ett senare tillfälle.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.