1-2 gula lökar
3 klyftor vitlök
300 g morötter
250 g keso
100 g belugalinser
350 g krossade tomater
1 squash
Olja
1 msk lantbuljong
Rökt paprika-krydda
Oregano
Salt
Peppar
50 g riven ost
Lasagneplattor
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med linserna. Fräs lite hackad lök och vitlök i en kastrull. Slå på några dl vatten och koka upp. Lägg i belugalinserna och låt koka i ca 20 minuter. Tillred under tiden resten av fyllningen.
Fräs hackad lök och vitlök i en gryta. Skala och riv morötterna och tärna squashen. Fräs de rivna morötterna en stund. Tillsätt squash och krossade tomater. Krydda med lantbuljong, oregano och rökt paprika och låt puttra i ca tio minuter. Vänd därefter ned keso och kokta, avrunna linser. Salta och peppra.
Varva fyllningen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Starta och avsluta med fyllningen. Strö riven ost över lasagnen och ställ sedan in den i ugnen, 225 grader i 20 minuter.
Servera med en sallad.
Tips: koka mer linser än receptet anger och frys in till ett senare tillfälle.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng