1 stor gul lök
300 g morötter
400 g vitkål
2 stora spetspaprikor
4 tomater
2 msk kokosolja
3 msk curry
1 msk gurkmeja
1 l vatten
2 dl kokosgrädde
400 g frysta gröna soyabönor
lime
1. Skala och hacka löken. Grovriv morötterna och finstrimla vitkålen. Kärna ur och strimla paprikan och hacka tomaterna.
2. Hetta upp kokosolja i en stor gryta och fräs löken mjuk. Tillsätt curry och gurkmeja och låt fräsa med en minut. Tillsätt sedan morötter, vitkål, tomat och vatten. Koka upp och koka under lock 15 minuter.
3. Häll i kokosgrädde och smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime. Rör ned bönorna och låt allt bli genomvarmt.
4. Servera med kokt ris och t ex broccoli.
7 - 10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…