Placeholder

Vegetarisk currygryta med vitkål

Ingredienser

1 stor gul lök
300 g morötter
400 g vitkål
2 stora spetspaprikor
4 tomater
2 msk kokosolja
3 msk curry
1 msk gurkmeja
1 l vatten
2 dl kokosgrädde
400 g frysta gröna soyabönor
lime

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Grovriv morötterna och finstrimla vitkålen. Kärna ur och strimla paprikan och hacka tomaterna.

2. Hetta upp kokosolja i en stor gryta och fräs löken mjuk. Tillsätt curry och gurkmeja och låt fräsa med en minut. Tillsätt sedan morötter, vitkål, tomat och vatten. Koka upp och koka under lock 15 minuter.

3. Häll i kokosgrädde och smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime. Rör ned bönorna och låt allt bli genomvarmt.

4. Servera med kokt ris och t ex broccoli.

7 - 10 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.