3 dl strösocker
1,5 dl aquafaba
100g veganskt smör
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl sojamjölk
Värm upp ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en form med avtagbar kant.
Vispa ihop sockret och aquafaba tills det blir vitt och pösigt.
Smält det mjölkfria smöret.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
Blanda i de torra ingredienserna, smöret och sojamjölken i aquafaba/socker smeten.
Blanda ihop allt men överarbeta inte smeten. Häll i smeten i formen och in i ugnen i 35 min.
Ta en teststicka i mitten av kakan, ingen smet ska fastna på stickan.
Dela kakan i 3 delar.
Klart!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng