Vegansk tårtbotten

Ingredienser

3 dl strösocker
1,5 dl aquafaba
100g veganskt smör
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl sojamjölk

Gör så här

Värm upp ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en form med avtagbar kant.
Vispa ihop sockret och aquafaba tills det blir vitt och pösigt.
Smält det mjölkfria smöret.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
Blanda i de torra ingredienserna, smöret och sojamjölken i aquafaba/socker smeten.
Blanda ihop allt men överarbeta inte smeten. Häll i smeten i formen och in i ugnen i 35 min.
Ta en teststicka i mitten av kakan, ingen smet ska fastna på stickan.
Dela kakan i 3 delar.
Klart!

Betyg (16 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr