3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk äppelcidervinäger
1,5 dl neutral olja
2 dl kokande vatten
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3) Tillsätt äppelcidervinäger och olja och blanda runt till en grynig massa.
4) Koka upp vattnet och blanda direkt ned det i smeten (arbeta snabbt och precis tills smeten gått ihop och är klumpfri).
5) Häll smeten i en rund form som är 20 cm i diameter och om du använder en silikonform som jag gör behöver den inte kläs i bakplåtspapper som man behöver med en springform.
6) Grädda tårtbottnen i ugnen i 1h och 5min. Om du har en större form än 20 cm blir gräddningstiden kortare.
7) Plocka ut bottnen och låt den svalna i formen.
8) Dela tårtbottnen så du får tre bottnar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…