Placeholder

Vegansk tårtbotten

Ingredienser

3 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

3 dl strösocker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 msk äppelcidervinäger

1,5 dl neutral olja

2 dl kokande vatten

Gör så här

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Blanda alla torra ingredienser i en skål.

3) Tillsätt äppelcidervinäger och olja och blanda runt till en grynig massa.

4) Koka upp vattnet och blanda direkt ned det i smeten (arbeta snabbt och precis tills smeten gått ihop och är klumpfri).

5) Häll smeten i en rund form som är 20 cm i diameter och om du använder en silikonform som jag gör behöver den inte kläs i bakplåtspapper som man behöver med en springform.

6) Grädda tårtbottnen i ugnen i 1h och 5min. Om du har en större form än 20 cm blir gräddningstiden kortare.

7) Plocka ut bottnen och låt den svalna i formen.

8) Dela tårtbottnen så du får tre bottnar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.