1 pkt pulled oumph!
1 stor morot
1 gul lök
1 grönsaksbuljong
1 dl rött vin
2-3 dl vatten
1-2 msk brunt maizenamjöl
1/2 tsk torkad timjan
1 lagerblad
Salt
Peppar
Olja
1. Stek Oumphen i olja en liten stund.
2. Hacka lök och morötter i lite större bitar, låt fräsa med Oumphen ett par minuter.
3. Häll i timjan, salt och peppar. Rör om.
4. Häll på vatten, vin, smula sönder grönsaksbuljongen och i med lagerblad. Blanda maizenamjölet med lite vatten och häll i grytan.
5. Rör om då och då. Låt koka på 5:an i 10-15 min.
Sänk värmen efter en stund och låt koka på 1:an-2:an under lock i ca 2 timmar, så smakerna får sätta sig.
Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…