Nu när semestern är slut och det är vanliga dagar igen, då vill jag få tillbaka mina rutiner och det jag tycker funkar bäst för mig är att göra storkok med matlådor för att sedan ha i veckan samt att frysa in.
Här är ett tips på en rätt som är perfekt för detta, samt att den är vegansk fast den går ju självklart att göra på köttfärs om man vill det.
Vegansk färsgryta
850g anamma formbara färs 33sp
1 Flaska matlagningsvin
2dl felix osötad Chilisås 3sp
2st rödlök
2st stora morötter
3st vitlöksklyftor
3 förp dream cousine cooking (mandel matlagningsgrädde) 12 sp
Örtsalt
Svartpeppar
3 st Lagerblad
1msk Timjan
Grönsaksfond
Hacka rödlöken och vitlöken skala och riv sedan morötterna. Stek dem tillsammans med färsen i en gryta och när allt blivit mjukt tillsätt vinet och lagerblanden och timjan. Låt koka nån minut innan du häller i chilisåsen och grönsaksfonden och mandel matlagningsgrädde och smakar av med salt och peppar.
Detta blev 10 portioner för mig vilket gav mig 5sp per portion, lägg sedan till för den pastan du använder.
Har du inte dream cousine så går milda mat eller gräddmjölk bra, då får rätt sp igenom att plussa på sp för det du tar som alternativ på 36 och sedan delar det på antalet portioner du tar.
Mer recept finns på instagram där jag heter vv_journey ??
https://www.instagram.com/vv_journey/
Nu när semestern är slut och det är vanliga dagar igen, då vill jag få tillbaka mina rutiner och det jag tycker funkar bäst för mig är att göra storkok med matlådor för att sedan ha i veckan samt att frysa in.
Här är ett tips på en rätt som är perfekt för detta, samt att den är vegansk fast den går ju självklart att göra på köttfärs om man vill det.
Vegansk färsgryta
850g anamma formbara färs 33sp
1 Flaska matlagningsvin
2dl felix osötad Chilisås 3sp
2st rödlök
2st stora morötter
3st vitlöksklyftor
3 förp dream cousine cooking (mandel matlagningsgrädde) 12 sp
Örtsalt
Svartpeppar
3 st Lagerblad
1msk Timjan
Grönsaksfond
Hacka rödlöken och vitlöken skala och riv sedan morötterna. Stek dem tillsammans med färsen i en gryta och när allt blivit mjukt tillsätt vinet och lagerblanden och timjan. Låt koka nån minut innan du häller i chilisåsen och grönsaksfonden och mandel matlagningsgrädde och smakar av med salt och peppar.
Detta blev 10 portioner för mig vilket gav mig 5sp per portion, lägg sedan till för den pastan du använder.
Har du inte dream cousine så går milda mat eller gräddmjölk bra, då får rätt sp igenom att plussa på sp för det du tar som alternativ på 36 och sedan delar det på antalet portioner du tar.
Mer recept finns på instagram där jag heter vv_journey ??
https://www.instagram.com/vv_journey/
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg