Vegansk chokladmousse

Ingredienser

Vegansk chokladmousse med Oat for Whipping, ett havrebaserat alternativ till vispgrädde. Perfekt att vispa och använda precis som vanlig vispgrädde. Mjölkfri och vegansk.
Ingredienser

100 g vegansk mörk choklad
2,5 dl vispbar växtgrädde
1,5 msk kakao
1 msk florsocker

Gör så här

Tillagning

Hacka den mörka chokladen så litet som du orkar och lägg i en skål.
Koka upp vispgrädden och häll den över chokladen.
Blanda ner kakao och florsocker.
Rör i blandningen tills chokladen har smält helt och du har en jämn smet.
Ställ in i kylskåpet.
När smeten svalnat helt så vispar du den med en elvisp till en fluffig mousse. Det tar ungefär 10 min.
Låt den svalna i kyl minst 5 timmar.
Tips: Toppa gärna med växtgrädde, riven choklad och hallon.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.