Vegansk chokladmousse med Oat for Whipping, ett havrebaserat alternativ till vispgrädde. Perfekt att vispa och använda precis som vanlig vispgrädde. Mjölkfri och vegansk.
Ingredienser
100 g vegansk mörk choklad
2,5 dl vispbar växtgrädde
1,5 msk kakao
1 msk florsocker
Tillagning
Hacka den mörka chokladen så litet som du orkar och lägg i en skål.
Koka upp vispgrädden och häll den över chokladen.
Blanda ner kakao och florsocker.
Rör i blandningen tills chokladen har smält helt och du har en jämn smet.
Ställ in i kylskåpet.
När smeten svalnat helt så vispar du den med en elvisp till en fluffig mousse. Det tar ungefär 10 min.
Låt den svalna i kyl minst 5 timmar.
Tips: Toppa gärna med växtgrädde, riven choklad och hallon.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng