Vegansk chokladmousse med Oat for Whipping, ett havrebaserat alternativ till vispgrädde. Perfekt att vispa och använda precis som vanlig vispgrädde. Mjölkfri och vegansk.
Ingredienser
100 g vegansk mörk choklad
2,5 dl vispbar växtgrädde
1,5 msk kakao
1 msk florsocker
Tillagning
Hacka den mörka chokladen så litet som du orkar och lägg i en skål.
Koka upp vispgrädden och häll den över chokladen.
Blanda ner kakao och florsocker.
Rör i blandningen tills chokladen har smält helt och du har en jämn smet.
Ställ in i kylskåpet.
När smeten svalnat helt så vispar du den med en elvisp till en fluffig mousse. Det tar ungefär 10 min.
Låt den svalna i kyl minst 5 timmar.
Tips: Toppa gärna med växtgrädde, riven choklad och hallon.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk