INGREDIENSER VATTENMELONSALLAD – 4 PERSONER
1,5 kg vattenmelon
Saften från 1 lime
1 rödlök
Några kvistar mynta
3 msk olivolja
150 g fetaost
Salt
Svartpeppar
Skala löken och skär den i tunna skivor. Lägg den i en skål och pressa över limesaften. Blanda hårdhänt och ställ åt sidan. Löken snabbpicklas i limesaften och får en mildare smak.
Skär vattenmelonen i klyftor. Ta bort skalet och skär fruktköttet i bitar, det är både snyggt och gott om det blir lite olika form på dem.
Fördela vattenmelonen på ett fat. Placera den snabbpicklade löken över melonen och smula över fetaosten.
Dra loss bladen på myntastjälkarna och hacka bladen grovt. Strö över salladen. Avsluta med olivolja, salt och peppar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng