3 dl vetemjöl
125 g smör
0,5 tsk salt
3 msk kallt vatten
Fyllning:
3 ägg
3 dl grädde
2 krm grovmalen svartpeppar
6 dl riven Västerbottensost
Sätt ugnen på 225 grader.
Nyp samman mjöl, smör och salt till en smulig deg.
Tillsätt vatten och arbeta ihop en deg.
Tryck ut degen i en pajformen.
Nagga med gaffel och ställ i kylen ca 10 min.
Förgrädda pajskalet i 10 min.
Vispa ihop ägg, grädde och peppar.
Lägg osten i det förgräddade pajskalet och häll i äggstanningen över.
Grädda mitt i ugnen till äggstanningen stelnat och fått fin färg, ca 30 min.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…