3 dl vetemjöl
125 g smör
0,5 tsk salt
3 msk kallt vatten
Fyllning:
3 ägg
3 dl grädde
2 krm grovmalen svartpeppar
6 dl riven Västerbottensost
Sätt ugnen på 225 grader.
Nyp samman mjöl, smör och salt till en smulig deg.
Tillsätt vatten och arbeta ihop en deg.
Tryck ut degen i en pajformen.
Nagga med gaffel och ställ i kylen ca 10 min.
Förgrädda pajskalet i 10 min.
Vispa ihop ägg, grädde och peppar.
Lägg osten i det förgräddade pajskalet och häll i äggstanningen över.
Grädda mitt i ugnen till äggstanningen stelnat och fått fin färg, ca 30 min.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg