Västerbottenpaj

Ingredienser

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 ägg

Fyllning
225 g västerbottenost
ca 6 dl riven
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
svartpeppar och salt

Garnering
crème fraiche
löjrom

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Kör smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör hastigt ihop till smulig deg.
2. Tryck ihop smulorna och tryck ut dem i en pajform, 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ kallt ca 15 min. Nagga och förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.
3. Riv osten grovt. Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra och blanda i osten.
4. Bred ut ostblandningen i pajskalet. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills ytan fått lite färg. Låt svalna.
5. Garnera med tio klickar crème fraiche och löjrom samt gräslök. Mal svartpeppar grovt över och servera med grönsallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.