3 tjocka tårtbottnar
Lemon curd-grädde:
4 dl grädde
200 g lemon curd
Vit chokladganache:
1,5 dl vispad grädde
200 g vit choklad
Smörkräm:
300g rumstempererat smör
6 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Cirka 1 dl kokhett vatten
Dekoration:
Påskliljor (ska så klart inte ätas, plocka bort när du skär upp tårtbitar, på samma sätt som du gör med tårtljus)
Minimaränger
1. Börja med chokladganache. Koka upp grädde och tillsätt choklad. Blanda runt ordentligt och låt svalna.
2. För lemon curd-grädde vispar du lemon curd så konsistensen blir lite lösare och vänd sedan ner i den vispade grädden.
3. Gör smörkräm genom att vispa smör, florsocker och vaniljsocker så det blir fluffigt. Tillsätt vatten i omgångar tills du får en konsistens som är bra för att bre ut på tårtan.
4. Lägg lemon curd-grädde mellan bottnarna och spackla tårtan med smörkrämen.
5. Ställ in i kylen för att stelna lite.
6. Häll över chokladganache, försiktigt så det inte rinner ner för mycket längs kanterna.
7. Dekorera med blommor och maränger.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng