Placeholder

Varm smörgåstårta

Ingredienser

4 portioner

1 paket hönökaka(or), 4 halvmånar
150 gram champinjoner
1 dl vispgrädde
2 dl ost, riven
1 ask körsbärstomater, 250 g vanligen
2 paket bacon
1 st purjolök(ar), strimlad
1 burk(ar) crème fraiche, paprika/chili
1 nypa(or) salt
1 nypa(or) peppar

Gör så här

Tillagning

1. Skär bacon fint. Strimla purjolöken och skiva champinjonerna.
2. Fräs allt i stekpanna. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka tills röran tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
3. Gör ordning en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut en hönökaka, bred på 1/3 av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka samt fyllning, sen ytterligare en hönökaka och fyllning.
4. Avsluta med fjärde och sista hönökakan som lock.
5. Skiva tomaterna och lägg på locket.
6. Toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.