4 portioner
1 paket hönökaka(or), 4 halvmånar
150 gram champinjoner
1 dl vispgrädde
2 dl ost, riven
1 ask körsbärstomater, 250 g vanligen
2 paket bacon
1 st purjolök(ar), strimlad
1 burk(ar) crème fraiche, paprika/chili
1 nypa(or) salt
1 nypa(or) peppar
Tillagning
1. Skär bacon fint. Strimla purjolöken och skiva champinjonerna.
2. Fräs allt i stekpanna. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka tills röran tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
3. Gör ordning en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut en hönökaka, bred på 1/3 av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka samt fyllning, sen ytterligare en hönökaka och fyllning.
4. Avsluta med fjärde och sista hönökakan som lock.
5. Skiva tomaterna och lägg på locket.
6. Toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…