Placeholder

Varm pudding med sockrade bär

Ingredienser

3 ägg
4 msk socker
2 msk vetemjöl
rivet skal av 0,5 citron
250 g kesella
smör till formen
socker
skivade jordgubbar eller hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Dela äggen och häll äggulorna i en skål och vitorna i en annan. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, rivet citronskal och Kesella. Rör allt till en jämn, fin smet.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ned dem i smeten med lätta tag, litet slarvigt och inte längre än nödvändigt.

4. Häll smeten i en smord, ugnssäker form och grädda till guldgul färg på nedre falsen ca 30 minuter.

5. Sockra bären, garnera med dem och servera puddingen varm.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.