Placeholder

Vårlig festgryta

Ingredienser

8 små eller 4 stora gula lökar
2 msk smör
5 - 6 färska tomater
eller 1 burk tomater, 400 g
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
100 g champinjoner
400 g fläskfilé
2 msk vetemjöl

Gör så här

1. Skala lökarna och klyv de stora. Fräs dem i hälften av smöret i en gryta. Skålla och flå de färska tomaterna eller häll av spadet från de konserverade.

2. Tillsätt tomaterna, hälften av saltet och paprikapulvret och låt alltsammans koka på ganska stark värme utan lock ca 10 minuter.

3. Skölj svampen och fräs dem hela i litet smör i en stekpanna. Blanda ned svampen i grytan och koka på svagare värme under lock.

4. Skär under tiden filén på snedden i ca 2 cm tjocka skivor. Vänd dem i vetemjöl kryddat med resterande salt och paprikapulver. Stek skivorna på båda sidor i smör.

5. Lägg över dem i grytan och låt alltsammans koka under lock ytterligare några minuter. Servera gärna direkt ur grytan.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.