8 små eller 4 stora gula lökar
2 msk smör
5 - 6 färska tomater
eller 1 burk tomater, 400 g
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
100 g champinjoner
400 g fläskfilé
2 msk vetemjöl
1. Skala lökarna och klyv de stora. Fräs dem i hälften av smöret i en gryta. Skålla och flå de färska tomaterna eller häll av spadet från de konserverade.
2. Tillsätt tomaterna, hälften av saltet och paprikapulvret och låt alltsammans koka på ganska stark värme utan lock ca 10 minuter.
3. Skölj svampen och fräs dem hela i litet smör i en stekpanna. Blanda ned svampen i grytan och koka på svagare värme under lock.
4. Skär under tiden filén på snedden i ca 2 cm tjocka skivor. Vänd dem i vetemjöl kryddat med resterande salt och paprikapulver. Stek skivorna på båda sidor i smör.
5. Lägg över dem i grytan och låt alltsammans koka under lock ytterligare några minuter. Servera gärna direkt ur grytan.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng