8 små eller 4 stora gula lökar
2 msk smör
5 - 6 färska tomater
eller 1 burk tomater, 400 g
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
100 g champinjoner
400 g fläskfilé
2 msk vetemjöl
1. Skala lökarna och klyv de stora. Fräs dem i hälften av smöret i en gryta. Skålla och flå de färska tomaterna eller häll av spadet från de konserverade.
2. Tillsätt tomaterna, hälften av saltet och paprikapulvret och låt alltsammans koka på ganska stark värme utan lock ca 10 minuter.
3. Skölj svampen och fräs dem hela i litet smör i en stekpanna. Blanda ned svampen i grytan och koka på svagare värme under lock.
4. Skär under tiden filén på snedden i ca 2 cm tjocka skivor. Vänd dem i vetemjöl kryddat med resterande salt och paprikapulver. Stek skivorna på båda sidor i smör.
5. Lägg över dem i grytan och låt alltsammans koka under lock ytterligare några minuter. Servera gärna direkt ur grytan.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…