Deg (Förgrädda Ej!)
8 dl vetemjöl (8dl mjölmix för glutenfri alt.)
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g margarin
3 dl mjölk
Fyllning
1,000 g nötfärs
2 st gullök
2 tacomix
4 st Vitlöksklyftor
2 dl Vatten
8 st Tomater
4 dl Créme fraiche 15%
8 msk Lättmajonäs
4 dl Riven ost
20 st Feferoni
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.
Häll i mjölk och rör ihop.
3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter.
4. Skala och hacka löken.
5. Stek vitlök, lök och köttfärs.
6. Tillsätt tacokrydda och vatten.
7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
8. Häll köttfärsen i pajskalet.
9. Hacka Feferoni och placera ovan på köttfärsen
10. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs och riven ost.
Bred ut smeten över pajen.
11. Dela plommontomater att garnera med.
12. Grädda i ugnen i 30 minuter eller tills ytan fått fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng