Placeholder

Världens godaste päronpaj

Ingredienser

Botten:
2 dl vetemjöl
0,5 dl socker
125 g smör
1 ägg

Fyllning:
ca 800 g päron, färska
eller konserverade
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 dl crème fraîche
mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Nyp ihop ingredienserna till botten och låt vila i kylen ca 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, gärna med lös botten, ca 35 - 40 cm. Förgrädda pajskalet 15 minuter.

3. Skala och kärna ur päronen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ned vetemjöl och crème fraîche.

4. Lägg ut halvorna i det förgräddade pajskalet och slå smeten över. Toppa med mandelspån. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

5. Servera pajen med vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.