Botten:
2 dl vetemjöl
0,5 dl socker
125 g smör
1 ägg
Fyllning:
ca 800 g päron, färska
eller konserverade
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 dl crème fraîche
mandelspån
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Nyp ihop ingredienserna till botten och låt vila i kylen ca 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, gärna med lös botten, ca 35 - 40 cm. Förgrädda pajskalet 15 minuter.
3. Skala och kärna ur päronen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ned vetemjöl och crème fraîche.
4. Lägg ut halvorna i det förgräddade pajskalet och slå smeten över. Toppa med mandelspån. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
5. Servera pajen med vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…