Världens godaste energibar!

Ingredienser

3,5 dl urkärnade dadlar (gärna medjooldadlar)
2,5 dl jordnötssmör
5 dl mandel
4 dl havregryn
2,5 dl Rice crispies
4 msk agavesirap
0,5 tsk salt
Mörk choklad

Gör så här

1. Lägg alla dadlar tillsammans med jordnötssmöret i en mixer. Mixa till en jämn smet.
2. Rosta mandlarna i en stekpanna på låg värme i några minuter så att de precis börjar få färg.
3. Häll upp mandlarna på en skärbräda och hacka grovt.
4. Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda väl.
5. Plasta en form (ca. 22 x 30cm) med plastfolie och häll i nötblandningen i skålen. Plasten gör att smeten blir lättare att ta ut sen.
6. Tryck till smeten riktigt ordentligt med händerna överallt så att den formas och håller ihop. Tryck även runt kanterna så att ingenting är löst.
7. Sätt in i frysen en timme eller mer.
8. Ta ut formen och skär upp nötbars i valfri storlek.
9. Smält mörk choklad och doppa bitarna i chokladen. Låt stelna.
Förvara i lufttät burk i kyl eller frys.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.