3,5 dl urkärnade dadlar (gärna medjooldadlar)
2,5 dl jordnötssmör
5 dl mandel
4 dl havregryn
2,5 dl Rice crispies
4 msk agavesirap
0,5 tsk salt
Mörk choklad
1. Lägg alla dadlar tillsammans med jordnötssmöret i en mixer. Mixa till en jämn smet.
2. Rosta mandlarna i en stekpanna på låg värme i några minuter så att de precis börjar få färg.
3. Häll upp mandlarna på en skärbräda och hacka grovt.
4. Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda väl.
5. Plasta en form (ca. 22 x 30cm) med plastfolie och häll i nötblandningen i skålen. Plasten gör att smeten blir lättare att ta ut sen.
6. Tryck till smeten riktigt ordentligt med händerna överallt så att den formas och håller ihop. Tryck även runt kanterna så att ingenting är löst.
7. Sätt in i frysen en timme eller mer.
8. Ta ut formen och skär upp nötbars i valfri storlek.
9. Smält mörk choklad och doppa bitarna i chokladen. Låt stelna.
Förvara i lufttät burk i kyl eller frys.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…