Världens enklaste - godaste - bröd!
Smula ner 25 gram jäst, lös upp den i 6 dl ljummet vatten. Tillsätt ca 2 tsk salt och ca en matsked socker (honung eller sirap).
Blanda snabbt i ca 12 dl vetemjöl till en lös deg.
Låt jäsa i ca 1,5 timme.
Häll upp degen, utan att röra runt, på ett bakplåtspapper, eller klicka ut den, eller placera den i baguetteformar - allt funkar!
Idag tog jag på flingsalt, ibland riven ost, ibland vitlök i degen...allt funkar!
Ett så tacksamt grundrecept.
Grädda i mitten av ugnen, 250 grader, ca 20 minuter.
Detta ger ett fantastiskt 'grundbröd' som ni kan använda till allt. Som vitlöksbröd, skiva och förvara i frysen och rosta...allt!
En annan fantastisk poäng är att tillagningen medför minimalt med disk...?
Detta är dagens bak...
Trevlig kväll!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…