Kaka:
500 g smör
1 l vetemjöl
4 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
4 ägg
2 dl Kesella Vanilj
5 dl crème fraîche
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
250 g hallon och blåbär,
frysta och halvtinade
socker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda hälften av alla ingredienserna till degen i en matberedare och mixa så att det precis går ihop till en deg. Tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 cm.
3. Mixa ihop den andra hälften av ingredienserna men bara så mycket att det blir smulor. Ställ åt sidan.
4. Vispa ihop fyllningen och häll den över degen i långpannan. Blanda de halvtinade bären med litet socker och strö dem över vaniljfyllningen. Strö smulorna jämnt över kakan.
5. Grädda kakan 35 - 40 minuter tills den fått bra med färg på toppen. Låt kakan stå kallt någon timme innan den skärs upp i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…