Placeholder

Vaniljglass med krossad choklad

Ingredienser

2,5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 äggulor
0,75 dl råsocker
1 vaniljstång
1 gelatinblad
50 g hackad mörk choklad

Gör så här

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Dela och skrapa ur vaniljstången. Häll grädde och mjölk i en kastrull tillsammans med vaniljfrön och resterna av själva vaniljstången.

2. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt. Häll gräddblandningen över vaniljmjölken och ta upp vaniljstången. Vispa ihop och häll sedan tillbaka allt i kastrullen.

3. Låt blandningen sjuda försiktigt tills den börjat tjockna något. Den får absolut inte koka. Krama ur gelatinbladet och vispa ned det i den varma blandningen.

4. Kyl glassmeten i kallt vattenbad och låt gärna stå i kylen över natten.

5. Kör i glassmaskin ca 40 minuter totalt. Efter ca 30 minuter tillsätts den hackade chokladen i glassmaskinen. Lägg sedan över den färdiga glassen i en låda och förvara i frysen i väntan på servering.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.