2,5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 äggulor
0,75 dl råsocker
1 vaniljstång
1 gelatinblad
50 g hackad mörk choklad
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Dela och skrapa ur vaniljstången. Häll grädde och mjölk i en kastrull tillsammans med vaniljfrön och resterna av själva vaniljstången.
2. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt. Häll gräddblandningen över vaniljmjölken och ta upp vaniljstången. Vispa ihop och häll sedan tillbaka allt i kastrullen.
3. Låt blandningen sjuda försiktigt tills den börjat tjockna något. Den får absolut inte koka. Krama ur gelatinbladet och vispa ned det i den varma blandningen.
4. Kyl glassmeten i kallt vattenbad och låt gärna stå i kylen över natten.
5. Kör i glassmaskin ca 40 minuter totalt. Efter ca 30 minuter tillsätts den hackade chokladen i glassmaskinen. Lägg sedan över den färdiga glassen i en låda och förvara i frysen i väntan på servering.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng