2,5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 äggulor
0,75 dl råsocker
1 vaniljstång
1 gelatinblad
50 g hackad mörk choklad
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Dela och skrapa ur vaniljstången. Häll grädde och mjölk i en kastrull tillsammans med vaniljfrön och resterna av själva vaniljstången.
2. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt. Häll gräddblandningen över vaniljmjölken och ta upp vaniljstången. Vispa ihop och häll sedan tillbaka allt i kastrullen.
3. Låt blandningen sjuda försiktigt tills den börjat tjockna något. Den får absolut inte koka. Krama ur gelatinbladet och vispa ned det i den varma blandningen.
4. Kyl glassmeten i kallt vattenbad och låt gärna stå i kylen över natten.
5. Kör i glassmaskin ca 40 minuter totalt. Efter ca 30 minuter tillsätts den hackade chokladen i glassmaskinen. Lägg sedan över den färdiga glassen i en låda och förvara i frysen i väntan på servering.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…