Placeholder

Vaniljglass med jordgubbsrippel

Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
0,5 tsk äkta vaniljpulver

Jordgubbsrippel:
250 g jordgubbar
0,5 dl råsocker

Gör så här

1. Rensa jordgubbarna, dela dem i bitar och lägg dem i en kastrull. Häll på råsocker och låt koka upp. Låt sjuda 10 - 15 minuter. Mixa jordgubbarna till en slät puré och låt svalna.

2. Vispa grädden till mjuka toppar. Häll i den kondenserade mjölken och blanda med grädden. Blanda i vaniljpulver efter smak.

3. Häll glassmeten i en form. Blanda i den avsvalnade jordgubbsrippeln litet slarvigt i glassmeten (spara några msk till garnering). Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen ca 5 - 6 timmar.

4. Ställ fram en liten stund före serveringen så den får mjukna litet. Servera glassen med jordgubbspurén, maränger och jordgubbar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr