5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
0,5 tsk äkta vaniljpulver
Jordgubbsrippel:
250 g jordgubbar
0,5 dl råsocker
1. Rensa jordgubbarna, dela dem i bitar och lägg dem i en kastrull. Häll på råsocker och låt koka upp. Låt sjuda 10 - 15 minuter. Mixa jordgubbarna till en slät puré och låt svalna.
2. Vispa grädden till mjuka toppar. Häll i den kondenserade mjölken och blanda med grädden. Blanda i vaniljpulver efter smak.
3. Häll glassmeten i en form. Blanda i den avsvalnade jordgubbsrippeln litet slarvigt i glassmeten (spara några msk till garnering). Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen ca 5 - 6 timmar.
4. Ställ fram en liten stund före serveringen så den får mjukna litet. Servera glassen med jordgubbspurén, maränger och jordgubbar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng