Mördeg
450 g Mjukt smör
10 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 mak bakpulver
Fyllning
5 dl creme fraiche
4 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 st citron
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till mördegen.
2. Ta hälften av mördegen och tryck ut i en långpanna.
3. Riv av zesten på citronen och dela den sedan i två halvor.Blanda sedan zesten och saften av 1/2 citron med resten av ingredienserna till fyllningen och häll över den utplattade mördegen.
4. Smula sedan resten av mördegen över fyllningen. Skjut in i ugnen i ca 30 minuter. Fyllningen kommer fortfarande vara lite dallrig när kakan tas ut ur ugnen, men låt den svalna så blir den lagom.
5. Pudra lite florsocker över kakan, när den svalnat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng