Vanilj- och citronrutor i långpanna

Ingredienser

Mördeg

450 g Mjukt smör
10 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 mak bakpulver

Fyllning

5 dl creme fraiche
4 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 st citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till mördegen.

2. Ta hälften av mördegen och tryck ut i en långpanna.

3. Riv av zesten på citronen och dela den sedan i två halvor.Blanda sedan zesten och saften av 1/2 citron med resten av ingredienserna till fyllningen och häll över den utplattade mördegen.

4. Smula sedan resten av mördegen över fyllningen. Skjut in i ugnen i ca 30 minuter. Fyllningen kommer fortfarande vara lite dallrig när kakan tas ut ur ugnen, men låt den svalna så blir den lagom.

5. Pudra lite florsocker över kakan, när den svalnat.

Betyg (12 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.