Mördeg
450 g Mjukt smör
10 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 mak bakpulver
Fyllning
5 dl creme fraiche
4 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 st citron
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till mördegen.
2. Ta hälften av mördegen och tryck ut i en långpanna.
3. Riv av zesten på citronen och dela den sedan i två halvor.Blanda sedan zesten och saften av 1/2 citron med resten av ingredienserna till fyllningen och häll över den utplattade mördegen.
4. Smula sedan resten av mördegen över fyllningen. Skjut in i ugnen i ca 30 minuter. Fyllningen kommer fortfarande vara lite dallrig när kakan tas ut ur ugnen, men låt den svalna så blir den lagom.
5. Pudra lite florsocker över kakan, när den svalnat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…