1/2 gurka
1 dm purjolök
1 röd paprika
1 msk tomatpuré
3 dl grädde
300 g räkor
Salt, peppar, vitlök,
1 msk curry (eller efter behag)
Chiliflakes efter behag, går bra med chilipulver oxå
Skär gurka, purjolök och paprika i strimlor, fräs de tillsammans med smör i en gryta. ( Stekpanna går även bra) Låt de fräsa omkring en stund.
Häll i tomatpurén och rör om. Tillsätt kryddor lite i taget, häll på grädden och låt puttra en stund. Smaka av och tillsätt mer curry om önskas
När smaken sitter, dra grytan åt sidan och tillsätt räkorna.
Denna gryta är godast dagen efter då alla smaker fått sätta sig.
Serveras till ris och en god sallad
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk