Placeholder

Ungersk paprikakotlett

Ingredienser

4 fläskkotletter
paprikapulver
3 gula lökar
3 paprikor
1 vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 burk surkål, ca 800 g
1 tsk kumminfrön
ev litet matlagningsvin
salt
peppar

Gör så här

1. Skala löken och skär den i små klyftor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och finhacka vitlöken. Fräs allt mjukt i olivolja i en kastrull och krydda med salt.

2. Värm surkålen med kumminfröna på låg värme under lock. Slå i en skvätt matlagningsvin om du har. Krydda kotletterna med salt, peppar och paprikapulver.

3. Grilla eller stek dem på vanligt sätt ca 3 minuter/sida. Servera kotletterna nystekta med het surkål och lök- och paprikaröra.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr