Placeholder

Ungersk blomkålssoppa – Kárfiollèves

Ingredienser

1 gul lök
2 - 3 morötter
1 mellanstort blomkålshuvud
olivolja till stekning
3 - 4 tsk paprikapulver
1 - 2 msk koncentrerad grönsaksfond
7 dl hett vatten
3 dl crème fraîche
1 - 2 msk vetemjöl
salt
grovmalen svartpeppar
hackad persilja

Gör så här

1. Hacka löken ganska fint. Skala och slanta morötterna. Fräs i olja tillsammans med paprikapulver 3 - 4 minuter.

2. Under tiden delar du blomkålshuvudet i små bitar. Lägg i blomkålen, häll på vatten och grönsaksfond, lägg på lock och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.

3. Vispa ihop crème fraîche med vetemjöl. När soppan kokat 15 minuter tar du ca 1 dl av vätskan i grytan och vispar ned den i crème fraîchen. Häll tillbaka i grytan, rör om och låt puttra utan lock 3 - 4 minuter.

4. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja vid servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.