Placeholder

Ullas krämiga chokladrutor

Ingredienser

Botten:
4 ägg
4 dl socker
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten

Fyllning:
1 dl grädde
125 g smör
1 msk vaniljsocker
75 g mörk eller ljus blockchoklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 - 200 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver och rör i det varma vattnet. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.

3. Blanda allt till fyllningen i en kastrull och sjud ihop under omrörning till en slät en tunn kräm.

4. Bred långsamt och försiktigt kräm på den varma kakan. Dela kakan i två delar. Lägg den ena halvan på den andra och sikta över florsocker eller valnötter.

5. Förvara kakan i kylen med plastfolie över. Skär upp i lagom munsbitar vid servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr