Botten:
4 ägg
4 dl socker
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten
Fyllning:
1 dl grädde
125 g smör
1 msk vaniljsocker
75 g mörk eller ljus blockchoklad
1. Sätt ugnen på 175 - 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver och rör i det varma vattnet. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
3. Blanda allt till fyllningen i en kastrull och sjud ihop under omrörning till en slät en tunn kräm.
4. Bred långsamt och försiktigt kräm på den varma kakan. Dela kakan i två delar. Lägg den ena halvan på den andra och sikta över florsocker eller valnötter.
5. Förvara kakan i kylen med plastfolie över. Skär upp i lagom munsbitar vid servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng