4 - 5 gula lökar
2 msk smör
450 g djupfryst fisk, t ex
torsk eller kolja
saft av 0,25 citron
1 tsk salt
1 pkt gräddfil, 3 dl
2 - 3 krm paprikapulver
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skiva löken och fräs den i smöret 5 - 6 minuter utan att den får färg. Bred sedan ut den på ett eldfast fat.
3. Ställ det frysta fiskblocket på kant och skär det i fingertjocka skivor på snedden. Lägg fiskskivorna taktegelformigt på löken. Droppa litet citronsaft på fisken och strö över saltet.
4. Häll gräddfilen över fisken och strö på paprikan. Sätt in fiskfatet i ugnen ca 20 minuter. Servera med kokt potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng