800 g färsk brysselkål
2 pkt bacon
2 lökar, gula eller röda
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
1. Ta bort ev torra blad på brysselkålen, skär av roten och dela på mitten. Finhacka löken och strimla baconet.
2. Blanda alla ingredienser i en bunke och häll allt i en ugnsform. Rosta 30 - 40 minuter, beroende på brysselkålens storlek, i 200 grader. Pröva med sticka.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk