Ugnsgrönsaker med lax och godaste guacamolen!

Ingredienser

4 st upptinade laxfiléer
5 st stora rödbetor (ekologiska)
4 st morötter (ekologiska)
1 stor bukett broccoli
6 st champinjoner
Olivolja/kokosolja (ekologiska)
Örtsalt
Citronsaft
Mellanmalen svartpeppar
Ekologisk grillkrydda

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 graden (varmluft om det finns). Skala rödbetorna och skiva i 2-3 mm tunna skivor eller i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form eller på en plåt. Har du varmluftsugn så tycker jag du kan ha rödbetorna för sig så de inte färgar av sig på de andra grönsakerna men annars går det bra att ta rödbetorna på ena sidan av plåten och de andra grönsakerna på andra sidan.
2. Ringla olivolja/kokosolja över rödbetorna och krydda med lite örtsalt och sätt in rödbetorna i ugnen under tiden som du förbereder resten av ugnsgrönsakerna. Rödbetorna tar lite längre tid i ugnen än de övriga ca 10-15 min extra (beroende på storlek). Rör om då och då. Ha koll på rödbetorna mot slutet så de inte bränns vid. Totaltiden på rödbetor kan variera från 45 min till 75 min beroende på tjockleken. Rödbetorna är klara när de är mjuka och fina.
3. Skala morötterna och skär upp dem i stavar. Ta ut rödbetorna eller lägg upp morötterna på en ny plåt/form om du har varmluftsugn. Ringla över olivolja/kokosolja och blanda om lite lätt med händerna. Krydda upp med örtsalt och ekologisk grillkrydda.
5. Sätt in morötterna i ugnen och rör om någon gång så det blir jämn färg under tiden gång. Totaltid på morötterna i ugnen ca 30 min tills de har blivit mjuka och fina.
6. Lägg upp laxfiléerna i en ugnssäker form och pressa över citronsaft. Krydda med örtsalt, svartpeppar och ev paprikapulver och lite cayennepapper. Ställ in i ugnen i ca 20 min tills de har fått en fin färg. Har du inte varmluft får du vänta med att ställa in laxen tills grönsakerna är klara om laxen inte får plats i ugnen.
7. Skär upp broccolin i mindre buketter och champinjonerna i mindre bitar. När morötterna har stått inne i ca 10-15 min så ta ut dem och lägg på broccolin och champinjonerna. Ringla lite olja över och lite örtsalt. In i ugnen i 15 min till. Ha koll på rödbetorna så de inte bränns vid.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna. Lägg laxfilén i en ugnsfast…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.