6 mogna bananer
1 dl brun farin
50 g mjukt smör
rivet skal av 1 apelsin
1 tsk kanel
0,25 tsk malen ingefära
0,25 tsk riven muskot
saft av 1 apelsin
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ett ugnssäkert fat.
2. Skala bananerna och lägg dem på fatet. Du kan ev halvera dem på längden. Blanda övriga ingredienser utom apelsinsaften. Häll blandningen över bananerna och droppa över apelsinsaften.
3. Baka i ugnen ca 25 minuter och servera med vispad grädde eller glass.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…