6 mogna bananer
1 dl brun farin
50 g mjukt smör
rivet skal av 1 apelsin
1 tsk kanel
0,25 tsk malen ingefära
0,25 tsk riven muskot
saft av 1 apelsin
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ett ugnssäkert fat.
2. Skala bananerna och lägg dem på fatet. Du kan ev halvera dem på längden. Blanda övriga ingredienser utom apelsinsaften. Häll blandningen över bananerna och droppa över apelsinsaften.
3. Baka i ugnen ca 25 minuter och servera med vispad grädde eller glass.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng